Jelenlegi hely

From seed to table / A magtól az asztalig

FROM SEED TO TABLE

Ez a projekt októberben indult.

Első tevékenységünkként felezett sárgaborsóból, rizsből és grízből képet készítettünk.  

Az interaktív táblán sorbarendeztük a növény fejlődésének, az ültetésnek és a palacsintasütés sorrendjének képeit.

   

Részt vett az osztályunk a Menő menza keretében a dieietikus hölgy előadásán. 

Környezetismeret órán ismerkedtünk a zöldségekkel, gyümölcsökkel.

Tapintottuk, szagoltuk, ízleltük, lerajzoltuk őket.

https://animoto.com/play/FHZNU9A410XppuXsW13Z1Q

Babot csíráztattunk, hogy megfigyeljük a növény fejlődését.

Párosítottuk a tényeket a megfigyeléseinkkel

Bemutattunk iskolánk "Menő menza" pályázatának keretén belül megvalósult, az egészséges életmóddal kapcsolatos programjait.

     

A gyerekek meghallgattak egy török mesét a kertészkedésről, majd rajzokat készítettek.

 

Saját kertet terveztünk. https://issuu.com/juditfk/docs/kert

Az osztályunk részt vett a dietetikus hölgy kenyérhez kapcsolódó előadásán. Ezt követően  Gyöngyösiné Koppány Judit  egy érdekes, játékos feladatsort állított össze nekik. A gyerekek eltéréseket kerestek a képen, olvastak, számoltak, a búza elvetésétől a kenyér elkészülésééig sorba rendezték a képeket, puzzle feladatot oldottak meg. 

A búzától a kenyérig

Ehhez a projekthez szintén kapcsolódott a mézeskalács sütése

Online meetinget szerveztünk a projektben részt vevő partnerekkel. Simona Ghenea romániai és Alaattin Portakal török osztályaival hoztunk létre élő kapcsolatot.

 

Meglepetés Olaszországból

Fantasztikus rajzokat és brossúrát kaptunk az olaszországi Civitella San Paolo iskolából. Elio Pinto tanár úr osztályától. Nagy örömmel fogadtuk!

  

 

Tavaszi virágok, színezők

Paradicsom ültetése

A kedvenc portásbácsink, Péter bácsi segített a paradicsommagok elültetésében, amit elhelyeztünk az iskolánk legnaposabb helyiségében, a portásfülkében.

 

Föld Napja közös könyv

Book titled 'FROM SEED TO TABLEDay of the Earthapril 22'Read this book made on StoryJumper

Nemzeti ételek

 

Kiválasztottuk a legjellemzőbb nemzeti ételünket egy közös könyv számára és megosztottuk a receptjét a barátainkkal.

Természetesen a gulyáslevesre és a lecsóra esett a választásunk.

Húsvéti szokásaink és ételeink

Meghallgattuk a dietetikus előadását a tejtermékekről és a húsokról

Levelet küldtünk olasz partnereinknek

  

Jelvényt és plakátot készítettünk

Kóstoltunk

Megfigyeltük a növények fejlődését az iskolakertben

   

Fantasztikus olasz partnereink az I. C. Civitella San Paolo-ból megfőzték a tipikus román, magyar és török ​​ételeket, köztük a lecsót. Jó volt látni, hogy a gyerekek elkészítik a nemzeti ételeket.

 

Csomagot kaptunk Olaszországból. A gyerekek által készített szappanok, képeslapok voltak benne.

Az I. C. Civitella San Paolo iskola projektzáró ünnepségén, ahová szülőket is meghívtak, videókapcsolatot létesítettünk, és beszélgettünk a projektről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projektzáró eseményünket az Egészségnapra időzítettük, amelyen a szülők is részt vettek.

 

A tanárok és a diákok is Google Űrlapon értékelték a projektet