Main menu

Jelenlegi hely

...ami volt

Napközis Erzsébet-tábor Bulgárföldön

Az alábbi linken a tábor képei és videófelvételei megtekinthetőek:

A Napközi Erzsébet Tábor keretén belül iskolánk 2017. július 3-7-ig Nyári tábort szervezett Bulgárföldön
 
 Az első nap közösségépítő játékkal indult, ami kalózos tematikára épült. A gyerekek a reggelijüket csoportokban partykellékekkel minél kalózosabbra díszítették. Az a csapat, amelyik a feladatot elvégezte, reggeli után kapott egy -egy térképrészletet, és indult a kincskereső játék, amelynek során logikai feladatok elvégzésével újabb térképrészleteket találhattak meg. Tízórai után a csapatoknak sport- és ügyességi feladatokban kellett bizonyítaniuk, hogy átkelhetnek a tengeren, így megtalálták a kincset. Ebéd után szabad játékot követően táncoktatásban részesültek, ahol egy modern tánckoreográfiát tanultak be Rita néni vezetésével. A kész táncprodukcióról videófelvételt készítettünk. .
 A tábor második napján külső buszos kirándulásra indultunk a harsányi Szabadidő- és Kalandparkba. A délelőtt folyamán traktorozás, lovaskocsikázás és állatsimogatás volt a program, ebéd után csónakáztak, horgásztak és lovagoltak a gyerekek. 
E programok teljes mértékben szolgálatában álltak a környezeti nevelésnek, szép tájkörnyezetben, jó levegőn, testközelből
ismerkedtek a gyerekek az állatokkal, növényekkel, felhívtuk figyelmüket a környezetvédelemre.
 A harmadik nap a kézműves foglalkozások jegyében telt. Vera néni vezetésével a gyerekek poit (másnéven meteort) készítettek, amely egy zsinórra rögzített labdából és szalagokból álló zsonglőreszköz. A labdát nemezeléssel készítették a gyerekek, ehhez rögzítették a
zsinórt és a szalagokat. A játék elkészülte után különféle trükköket, koreográfiákat tanultak a poi forgatására, ebből szintén összeállítottunk egy kis koreográfiát, amit videófelvételen megörökítettünk. Délután a kalózprogramhoz kapcsolódóan mini fadobozokat festettek és
díszítettek kincsesládává, majd csillámtetoválással zártuk a harmadik napot.
 Negyedik nap a Miskolci Közlekedési Vállalat különjáratával utaztunk Miskolctapolcára, ahonnan Dottóval érkeztünk az Avalon Park Maya játszóparkjába. A gyerekek a következő játéklehetőségek közül választhattak: zárt spirál csőcsúszda, 7 szintes póktorony, kötélhíd, óriás trambulin, osztott mászó aktivitás, fánkcsúszda, ágyú, kötélpiramis, gyermek gokartpálya, emelkedő mászócső, függő labdahinta, panorámakocka. A Maya Játszóparkban olyan változatos, élvezetes, mozgásra ösztönző, kihívásokkal teli játszóeszközöket telepítettek, amelyek által a gyermek fejlődik.  A gyerekek belépve a játszóparkba megrohamozták a labirintust, és önfeledten szaladgáltak a különböző akadályok között, felmásztak a tornyokba és lecsúsztak a csúszdán. De ennél sokkal több az, amit ezek az eszközök nyújtottak. A saját korlátaikat lépték át egy-egy eszköz használata során, megtanultak odafigyelni a kisebbekre, esetlegesen megélték, hogy milyen érzés segíteni a másik gyereknek, ha elakad valamelyik akadálynál.
 Az ötödik napon az IKT eszközök használatának fejlesztését tűztük ki célul. A hét során készített fényképekből informatika oktató irányításával a gyerekek videoszerkesztővel kis csoportokban saját videót szerkesztettek azokból az élményekből, amelyeket a hét során a
leginkább élvezetesnek találtak. Ez egyúttal visszatekintés is volt az elmúlt eseményekre. Délután megnéztük az elkészült munkákat, kitöltöttük az elégedettségi kérdőíveket, majd elérkezett a táborzárás.
 A programok között jutott idő szabad játékra is, a gyerekek nagy örömmel vették birtokba
az új sportszereiket, játékaikat. Nagy sikere volt a szülők és a gyerekek körében a Facebookon létrehozott zárt csoportnak, amelyet minden nap frissítettünk az aznapi információkkal, fényképekkel.
A pályázat jóvoltából gazdag, élménydús programokkal lettünk gazdagabbak, amelyek valóban komplex élményeket nyújtottak a gyermekek számára.

Tanévzáró

 

Osztálykirándulások

 

2017. június 7-én iskolánk tanulói osztálykiránduláson vettek részt az alábbi helyszineken:

 • Budapest
 • Avalon park - Maya játszóház
 • Diósgyőri vár
 • Sárospatak
 • Lillafüred, kisvonatozás
 • Vadaspark
 • az iskola környéke.

Külön köszönet az MVK Zrt-nek és LÁÉV műszaki igazgatójának, amiért kedvezményes jeggyel segítette az egyes osztályok kirándulását.

A kirándulás képei a nagy képre kattintva megtekinthetőek.

 

Megyei angol nyelvű szavalóverseny

A Szilágyi Dezső Általános Iskolában 2017. április 26-án rendezett megyei angol nyelvű szavalóversenyen iskolánk tanulói ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Akiket a zsűri is díjazott:

a 4. évfolyamosok között indult tanulók közül Erdei Adél az 1. helyen végzett  - felkészítő tanára: Tóth Györgyi
a 2. évfolyam versenyzői közül Bakos Mira a 2. helyet szerezte meg, Tombácz Petra különdíjas lett, felkészítő tanára: Kiss-Bartos Anett,
a 3. évfolyamosok kategóriájában Gembiczki Lili a 3. helyezést érte el, míg Nagy Melinda a 9. és Fajta Réka a 10. helyezéssel zárta a délutánt - felkészítő tanáruk: Kiss-Bartos Anett,
az 1. évfolyamosok közül Szegedi Nándor a 4.  , míg Eszlári Amina a 7. hely birtokosa - felkészítő tanáruk: Tardi Andrea.

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő pedagógusnak!

Selyemréti angol csapatverseny

2017. 04.27-én ismét remekeltek iskolánk tanulói! 

A Selyemréti Általános Iskola Regionális két tanítási nyelvű angol tanulmányi versenyén a következő eredmények születtek:

1-2. évfolyamos csapatok között:

 1. helyen végzett: Ambrus Attila, Harmati Zalán és Eszlári Amina
 2. helyezést ért el: Hercegfalvi Bence, Merczel Dániel és Szegedi Nándor
  Felkészítő tanárok: Kiss-Bartos Anett és Tardi Andrea

3-4. évfolyamos csapatok között:
II. helyen végzett (mindössze 1 ponttal lemaradva az I. helyről): Csomós Réka Erzsébet, Erdei Adél és Nagy Melinda
Felkészítő tanárok: Papp Katalin és Tóth Györgyi

Gratulálunk!

ELC Hungary-verseny

 

Az mmpublications kiadó által meghírdetett országos angol nyelvi versenyen "Mercury"kategóriában Csomós Réka 4.a osztályos tanuló IV. helyezést ért el.

A résztvevők száma 973 fő.

További eredmények:

Fajta Réka 3.a - 87. helyezett
Horváth Gergely 4.a - 87. helyezett
Horváth Gábor 4.a - 212. helyezett
Nagy Melinda 3.a - 248. helyezett

"Okos dolgozat" a 7. osztályban

 
2017. 04. 21-én a Plickers nevű alkalmazással új, eddig soha nem próbált dolgozatírási módszert teszteltünk a hetedik osztállyal. Az alkalmazás lényege, hogy a tanulók az előre elkészített teszt kérdéseit nem papírra írva válaszolják meg, hanem elolvassák a digitális táblán, és egy QR-kódszerű lapocskát feltartva válaszolnak. A pedagógus minden válaszadást beolvas az okostelefonjával, az értékelés pedig minden feladatnál azonnal megjelenik a tanulók szeme előtt a táblán. A 7. osztályosok feladatról feladatra - a dolgozatíráskor teljesen rendhagyó - növekvő, sőt éljenző lelkesedéssel oldották meg a feladatokat, a 10. feladat után már egy emberként tapsoltak közös sikerüknek. A tesztírás végén azonnal megkapták a teljes kiértékelést a digitális táblán, melyből kiderült: ezzel a módszerrel jobban tudnak teljesíteni!
 
A képre kattintva további információk is megtekinthetőek!

Jobb Velünk a Világ!

Iskolánk kiskórusa a Föld napja alkalmából csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány: Énekelj a Földért elnevezésű programjához. Otthonunk, a Föld szeretetének jegyében - országosan több, mint százezer másik tanulóval egyetemben - elénekeltük a "Gyújts egy gyertyát a Földért!" c. dalt, majd valóban így is cselekedtünk. Az éneklő gyerekek fényképe felkerült az enekeljafoldert.hu honlapra, részvételünkért pedig az iskolát megajándékozzák a "Jobb Veled a Világ!" oklevéllel.

   

2017.04.19. Házi angol nyelvű szavalóverseny

A 2017. 04.19-én megrendezett házi angol nyelvű szavalóversenyünkön ismét mesterien előadott angol nyelvű gyermekverseket hallhatott a közönség.

Az alábbi eredmények születtek:

Helyezések

Kitüntetettek

Felkészítő tanár

I.hely

Csomós Réka Erzsébet, 4.a

Papp Katalin

II.hely

Szegedi Nándor, 1.a

Tardi Andrea

III.hely

Erdei Adél, 4.a

Tóth Györgyi

A legaranyosabb szavalat

Papp Ada, 2.a

Kiss-Bartos Anett

Gratulálunk!

2017.04.10. A költészet napja

 

 

 

2017. április 10-én rendeztük iskolánkban az idei év második szavalóversenyét a költészet napja alkalmából. Versenyünkön részt vett az Erenyői Általános Iskola is. A gyerekek színes, szép versekkel készültek. A témánk az anya és a gyermek kapcsolata volt, a felsősök pedig szabadon választott verseket adtak elő. Mindenki pontos szövegtudással és szép hangsúlyozással szerepelt. Megható gondolatokat hallottunk.
A zsűri tagjai voltak: Mohr Rita igazgatónő, Szabóné Markó Magdolna igazgatóhelyettes, Szabó Árpádné tagintézmény-vezető, Csekőné Tóth Mariann tanárnő.


A lelkiismeretes felkészülés eredménye a következő lett:

1-2. évfolyam: 1. helyezett: Galamb Zsanett Evelin  1.b
                           2. helyezett: Pintye Dominika 2.b
                           3. helyezett: Nótár Ramóna 1.b

3-4. évfolyam: 1. helyezett: Rendes Bianka, 4.b és Horváth Virginia 4.b
                           2. helyezett: Mata Melissza 4.b
                           3. helyezett:  Varga Amanda Kiara 3.b

5-6. osztály: 1. helyezett: Szabó Dániel, 5.o., Erenyői Általános Iskola
                       2. helyezett: Csercsa Emese, 5.a
                       3. helyezett: Horváth Márta, 6.b

7-8. osztály: 1. helyezett: Móricz Petra, 7. osztály
                       2. helyezett: Bódi Kitti, 7. osztály
                       3. helyezett: Szedlák Erik, 8.o., Erenyői Általános Iskola

A versíró pályázat eredménye: 1. helyezett: Bakos Botond, 6. a osztály
                                                        2. helyezett: Bódi Kitti, 7. osztály és Horváth Márta 6.b osztály

A gyerekek jutalomként könyveket, okleveleket és emléklapokat kaptak. Ezúton szeretnénk megköszönni a pedagógusok odaadó munkáját és a gyerekek igyekezetét.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra!

2017.04.05. Sulikóstoló

 

Április 5-én délután a két tanítási nyelvű oktatás iránt érdeklődő ovisok és szüleik angol bemutató foglalkozáson vehettek részt.
A téma a húsvéti ünnepkör volt. A vidám foglalkozásba az óvodások is bekapcsolódhattak, tojást festhettek, memóriajátékkal játszhattak az interaktív tábla segítségével. A program végén apró ajándékkal kedveskedtünk kis látogatóinknak.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra!

   

 Március 15-ei nemzeti ünnepünk

 

Március 14-én iskolánk közösen emlékezett meg az 1848-as forradalom hőseiről. A műsort a 8. osztály adta.

Az ünnepi műsor után megtartottuk hagyományos akadályversenyünket.

A felelősök az előzetesen kapott sorrend szerint felkeresték  "a forradalom helyszíneit", ahol különböző feladatokat oldottak meg: énekeltek, rajzoltak, "titkos üzenetet" továbbítottak, olvastak, filmet néztek és "kávéztak" a "Pilvax kávéházban".

Eredmények:

5-6. osztályok kategóriában:

1. helyezett: 5.b osztály 71 ponttal;
2. helyezett: 6.a "Redbull Pilvaker" csapata, 69 ponttal;
3. helyezett: 5.a "Petőfi Sándor gyermekei" csapata, 68,5 ponttal;
4. helyezett: 6.b "Petőfi követői" csapata, 63 ponttal.

 

7-8. osztályok kategóriában:

1. helyezett: 8. osztály "Márciusi ifjak" csapata, 83,5 ponttal;
2. helyezett: 7. osztály "Petőfi hívei" csapata, 76 ponttal;
3. helyezett: 7. osztály "A 12 pont őrzői" csapata, 73 ponttal.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra!

2017.03.08. Sulikóstoló

Március 8-án vidám sportdélutánon vettek részt az iskolánkba látogató óvodások.

A kezdeti megilletődöttség után hamar felszabadultak, és örömmel próbálták ki a különféle sporteszközöket.

Legközelebb április elején találkozunk, amikor egy angolórai foglalkozást nézhetnek meg, és lehetnek aktív részesei.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra!

2017.03.03. Farsang

A farsangunk további képeinek megtekintéséhez kattints a fotóra.

Március 3-án búcsúztattuk el az idei hosszú és nagyon hideg telet.

Az 5.a osztály nyitótánca után vidám, színes jelmezes felvonulás következett. Az osztályok jelmezei:

1.a Kerti törpék
1.b Trollok
2.a Szmájlik
2.b Bohócok
3.a Majomcsapat
3.b Mesehősök
4.a Éjszaka a múzeumban
5.a Utcai huligánok
6.a Olimposzi istenek

Kitettek magukért az egyéni jelmezesek is.
A győztesek: hőlégballon, ősember, karácsonyfa, Super Mario, T-rex, erőművész, rocksztár.

A csoportok jutalma  finom torta volt. Az egyéni jelmezesek is értékes jutalomban részesültek.

Tombolahúzással zártuk ezt a vidám délutánt.

2017.02.08. Sulikóstoló

Sulikóstolónk jó hangulatban, a farsang jegyében telt.

Először egy vidám, bohócos dalt tanítottak a 2. a osztályosok az ovisoknak, majd az interaktív táblával ismerkedtek memóriajáték segítségével. Ezután farsangi álarcot és bohócot készítettünk.

Legközelebb márciusban találkozunk játékos sportdélután keretében.

A további képeket erről a rendezvényről megtekinteted fotóra kattintva.

2017.01.30. Prózamondó verseny

Január 30-án házi prózamondóversenyt rendeztünk a felső tagozatos tanulóink számára, melyen szép számmal jelentkeztek a bázis-, illetve tagiskola diákjai. Színvonalas előadásaikkal lenyűgőzték a zsűri tagjait. Gratulálunk a helyezetteknek és minden résztvevőnek a sikeres szereplésért!

A további képeket erről a rendezvényről megtekintheted fotóra kattintva.

2016.12.21. Karácsonyi műsor

December 20-án és 21-én gyönyörű karácsonyi műsorral kedveskedtek iskolánk tanulói a szülőknek, nevelőknek és a gyerekeknek.

A színjátszó szakkör a Hókirálynő című mesejátékot adta elő. Ezután Bakos Mira 2. osztályos tanuló zongorázott egy karácsonyi dalt, majd Bakos Donát zongorakísérésével Páfrány Ferenc tanár úr énekelt.

A két első osztály egy vidám dalocskát adott elő, majd az ünnepség végén közösen énekeltük el a Karácsonyi álom című dalt, a 4.b osztályos gyerekek irányításával.

A további képeket erről a rendezvényről megtekinthed fotóra kattintva.

2016.12.14. Úszódiákolimpia

2016.12.14-én a Kemény Dénes Városi Sportuszodában az Úszás Diákolimpia városi döntőjén szereplő gyereink láthatók a következő képen. E rendezvény további képeinek megtekintéséhez kattints a fotóra. A résztvevők teljes névsora, valamint a helyezettek a Sportversenyek menüpontban megtekinthetők.

2016.12.06. "Játékos karácsonyváró angol nyelvi vetélkedő"

A Kazinczy Ferenc Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola idén is megrendezte a hagyományos karácsonyi versenyét.  Iskolánkat három csapat képviselte:

1-2. évfolyamosok csapata (Szegedi Nándor 1.a, Eszlári Amina 1.a, Herczegfalvi Bence 1.a, Merczel Dániel 2.a.) 5. helyezést ért el.

3-4. osztályosok csapata (Gembiczki Lili 3.a, Fajta Réka 3.a, Csomós Réka 4.a, Szegedi Domonkos 4.a.) 7. helyezést ért el.

5.-6. évfolyamosok csapata ( Kovács Blanka 5.a, Csercsa Emese 5.a, Kató Gergő 6,. a, Lehóczki Gergő 6.a) 3. helyezést ért el.

Gratulálunk!

A versenyzőket a képre kattintva megtekintheted.

 

2016.12.03. Mikulás-túra

 

 

2016.december 3-án sikeresen teljesítettük a Mikulás túra 7.1km-es távját. Utunk során játékos feladatokat kellett megoldanunk, a célban pedig a Mikulás várt bennünket. Minden résztvevő ajándékcsomagot és jelvényt kapott. 

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra.

2016.11.25. Szirma: angol nyelvi agymozgató verseny

A Miskolc-Szirmai Református Iskola által rendezett angol nyelvi agymozgató versenyre iskolánk két csapattal nevezett.

A 3-4. osztályosok versenyében iskolánk tanulói 6. helyezést értek el  (Fajta Réka és Szabó Regina 3. a, Csomós Réka és Erdei Adél 4.a osztályosok).

Az 5-6. osztályosok között  iskolánk I. helyezést ért el (Csercsa Emese és Gyenes Lehet 5. a, Kató Gergő és Lehóczki Gergő 6. osztályosok).

Gratulálunk!

Energiasuli - Zöldjárat

 

2016. november 15-án az iskolánkban köszönthettük Tóth Pál tanár urat, aki a Zöldjárat-Energia a holnapért c. előadásával járja az ország iskoláit.

A fizika csodái lenyűgözték a tanulókat, jó élményekkel gazdagodtak, szívesen részt vették egy-egy kísérlet bemutatásában.

A tudományos show műfajában jártas tanár úr jókedvet és humort is becsempészett a látványos természeti jelenségek közé.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra.

"Miskolc ismerete" helytörténeti programsorozat

A felsős délutáni csoportközi foglalkozásaink egyik témája a lakóhelyünk megismerése.

Ennek érdekében havonta egy alkalommal felkeressük  városunk egy-egy érdekesebb helyszínét.

Szeptemberben kirándultunk a Bükk hegységben, októberben az 1956-os forradalom emlékhelyeit kerestük fel. Novemberben a Tiszai pályaudvaron megismerkedtünk a vasúti közlekedésünk történetével, bepillantást nyertünk a pályaudvar azon helyszíneibe, amelyek az átlagutas számára nem elérhetőek. Decemberben az adventi hangulatot figyeltünk meg belvárosban.

A lakóhelyünk megismerésével kapcsolatos kirándulások, városi séták folytatódnak a következő hónapokban is, amelyek során pl. DVTK sportklubot, a Városházát, az Avasi Reformatus templomot  látogatjuk meg.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra.

Sulikostóló és nyílt óra

 

2016. november 14-én  jó hangulatú, vidám sulikóstolón vehettek részt az angol két tanítási nyelvű oktatás iránt érdeklődő ovisok szüleikkel együtt.  Angol mondókákat, dalokat mutattak be a 2. a osztályos gyerekek, melynek aktív részesei voltak az ovisok is. Ezután kézműves foglalkozás és játék vette kezdetét.

2016. december 1-jén bemutató órákat látogathattak meg az érdeklődök, a második osztályban angolórát, az első osztályban magyarórát tekinthettek meg. 

Ha a képre kattintasz, a bemutató óra képeit láthatod.

Roma tanulók országos szavalóversenye-területi döntő

Az Az Amenca – Velünk Európába Szervezet, a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör, valamint a Magyar Írószövetség által hirdetett roma tanulók országos szavalóversenyének észak- és közép-magyarországi területi döntőjén három kategóriában vettek részt iskolánk tanulói.

I. roma népköltészet, próza kategóriában: Horváth Éva 3.b, Rendes Bianka 4.b
II. vers kategóriában: Horvát Miranda 3.b
III. megzenésített vers, énekelt vers, népdal Rendes Bianka 4. b, Matyi Cintia 8. b
osztályos tanulók.
Felkészítő tanárok: Flach Péterné és Suszterné Fükő Judit

A jó hangulatú versenyen nagy számú versenyző között mindnyájan szépen szerepeltek. Gratulálunk a színvonalas előadásukhoz!

2016.10.28. Halloween Party

Rendezvényünk az osztályok műsorával kezdődött, majd jelmezes felvonulás következett.

Az eredményhirdetés előtt limbóztunk egyet. A napot tombolával zártuk.

Délelőtt a témához kapcsolódó játékos foglalkozásokat tartottunk.

A rendezvény jeleneteit a képre kattintva megnézheted.

   

2016.11.2-4. Honfoglaló tábor

További képek megtekintéséhez kattints a képre.

Az Őszi Erzsébet tábor pályázat keretén belül iskolánk az őszi szünetben, november 2-4-ig napközis tábort szervezett. Kisérő tanárok: Suszterné Fűkő Judit és Kiss Virág. A tábor a honfoglalás témakörére építette tematikáját.

A tábor első napján busszal Karosra kirándultunk, a Honfoglalás Kori Látogatóközpontba. A központban előadáson vettünk részt, megismertük a honfoglalók életét, történetét. Bejártuk a panoptikum területét, megnéztük a jurtát, és több X. századi éplületet. Íjászkodás és egy finom ebéd után jókedvűen, élményekkel gazdagon tértünk haza.

A tábor második napja kézműveskedéssel és filmnézéssel telt el. Nemezeltünk, fémet domborítottunk, megismerkedtünk a rovásírással, megnéztük a Honfoglalás című filmet Koltay Gábor rendezésében.
A harmadik napon a "honfoglaló vitézeknek" ügyességi feladatokban kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, délután pedig egy lapbook készítése során rendszereztük a megszerzett ismereteinket. A pályázat jóvoltából gazdag, élménydús programokkal lettünk gazdagabbak.

 

2016.10.21. megemlékezés az 1956-os forradalomról

Október 21-én, pénteken délelőtt megemlékeztünk az 1956 október 23-i forradalomról és szabadságharcról.

Ünnepi műsorral készültek a hetedikesek és Mata Melissza, Horváth Csaba 4.b osztályos tanulók.

További képek megtekintéséhez kattints a fotóra.

Délután  a csoportközi foglalkozások keretében az 5.b és 6.b osztályok az ünnep tiszteletére vetélkedőt tartottak, a 6. a és a 8. osztályok egy városi sétára mentek, melynek során az 1956-os forradalomhoz kötődő emlékhelyeket látogatták meg.

 

Megyei Országismereti Verseny

Idén 13. alkalommal került iskolánkban megrendezésre a Megyei Országismereti Verseny.

Az 5.a osztály színvonalas country-táncbemutatója után tartott megmérettetés izgalmas feladatokkal szolgált a vállalkozó 11 csapat (összesen 33 tanuló) számára.

A eredmények itt találhatóak.

Iskolánk tanulói (Csomós Réka Erzsébet, Erdei Adél és Szegedi Domonkos)
mint minden évben, idén is- versenyen kívül indultak, a maguk 91,5 pontjával a III. helyen végeztek. Felkészítő tanáraik: Papp Katalin és Tóth Györgyi.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk minden diáknak, felkészítő pedagógusnak!

A képre kattintva megnézheted a többi képet erről a rendezvényről

   

Zenei világnap

 

A zenei világnapról október 3-án egy színvonalas műsorral emlékeztünk meg. Megtudtuk, hogy ezt a jeles alkalmat Yehudi Menuhin hegedűművésznek, karmesternek köszönhetjük.

Az ünnepi műsorban az iskola összes tanulója aktívan részt vett. Közösen elénekeltük a "Valahol Európában" című darab, "A zene az kell" betétdalát.

Szerintünk ez a dallam még sokáig emlékezetes marad mindenki számára, aki ott volt ezen a remek hangulatú eseményen.

 

 Sportnap

 

Iskolánk felső tagozatos tanulói idén első alkalommal csatlakoztak az EURÓPAI DIÁKSPORT NAPJA rendezvényhez.

Szeptember 30-án az 1-es busz végállomásáról gyalog mentünk fel az akadályverseny helyszínére, a Vadaspark bejárata előtti térre. Ezzel teljesítettük a részvétel első feltételét/ 2016 méter megtétele gyaloglással vagy futva/. Ezután 6 állomáson különböző ügyességi feladatokat kellett a csapatoknak teljesíteniük, egy- egy feladat végrehajtására 10-12 perc állt rendelkezésre. Kis pihenő után a fiúk egy rövid barátságos labdarúgó mérkőzést játszottak, a lányok pedig kötélhúzásban mérték össze erejüket. Kellemes hangulatban, jól telt a napunk. Az ingyenes utazást az MVK Zrt. biztosította számunkra, melyet ezúton is szeretnénk megköszönni.

További képek megtekintéséhez kattints a nagy képre